Društvo

Još uvek neizvesno da li će biti organizovan doček Nove godine u Nišu

Od 27. decembra do 2. janura biće organizovan dnevni novogodišnji program na više lokacija u gradu, kao i na lokacijama koje budu predložile i gradske opštine. Za sada se ne zna da li će biti organizovanog dočeka Nove godine u centru Niša, kaže većnik za kulturu i turizam Adriana Anastasov.

U skladu sa epidemiološkom situacijom Grad Niš priprema dnevni novogodišnji program za građane svih uzrasta.Cilj je predsraviti što više ustanova i udruženja iz Niša, ponuditi bogat program kako za odrasle tako i za najmlađe.

 “Program će biti organizovan na dve lokacije od 12 do 15 sati.Prva je Trg kralja Milana a druga lokacija je plati ispred TC “Kalča”. Na ovim lokacijama odvijaće se novogodišnji program u organizaciji Turističke organizacije Niš i grada. Program se priprema u saradnji sa Fakultetom umetnosti, sa Muzičkom školom, tu su i ustanove ali i udruženja sa kojima grad sarađuje”, kaže  , gradska većnica Adriana Anastasov.

Ona ističe da će program biti raznovrstan i za svačiji ukus ali i uzrast.

“Organizovaćemo plesni dan koji će ispuniti plesne grupe, dan za Nišvil kada će se oni predstaviti svojim bendovima, Nišlije će uživati i u horskoj muzici, nastupaće i Vokalna grupa “Konstantin”. Iskreno se nadam da ćemo sugrađanima dočarati predprezničnu i prazničnu atmosferu i da će Nišlije uživati u programu”, ističe Adriana Anastasov.Pored Grada i gradske opštine će, već tradicionalno, pripremti svoj novogodišnji program i novogodišnje manifestacije.

 

“Tradicionalno Božićno selo organizovaće GO Pantelej u porti Pantelejmonske crkve,  GO Medijana priprema program koji će se odvijati u parku Sveti Sava, Tvrđava je mesto gde je GO Crveni krst organizovati svoj program. Za sada satnice nisu usaglašene, ali će građani na vreme biti obavešteni o svemu”, dodaje Anastasov.

Za sada je nepoznanica samo to da li će Nišlije i oni koji im za novogodišnje praznike budu došli u goste uživati u organizovanom dočeku Nove godine na Trgu kralja Milana.

“Za sada se ne razmišlja o tome, ništa nije precizirano, a ukoliko budemo dobili informaciju da je epidemiološka situacija u gradu bezbedna, bude li nekih promena obavestićemo građane o tome”, zaključuje gradska većnica resorno zadužena za kulturu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com