Društvo

Još radnih vikenda bez naknade za Kardiohirurgiju

Od kako je Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš očistla liste čekanja za sve kardiovaskularne operacije navršilo se šest meseci. Zaposleni na ovoj Klinici, da bi ostvarili cilj kako se ponovo ne bi stvorila lista čekanja, radili su još pet radnih vikenda plus dve radne subote.

“U ovih poslednjih šest meseci od eliminisanja liste čekanja niko od naših bolesnika nije čekao na operativni zahvat duže od 10-15 dana kao što smo i obećali. Kako bi ostvarili cilj da se ponovo ne pojavi lista čekanja bili smo prinuđeni da radimo još pet radnih vikenda plus dve radne subote”, napisao je na svom fb nalogu prof. dr Dragan Milić, direktor kardiohirurgije UKC Niš.

Od početka ove godine, ova Klinika radila je vanredno vikendom, bez plaćanja, ukupno 36 dana.

“Ponosan na osoblje Klinike koje je pored stručnosti pokazalo da ima i stav i karakter da ispuni i ostvari zadate ciljeve… Svi se nadamo da će se nakon 50 godina čekanja i zaborava, konačno, doneti odluka da i Niš dobije svoje prve Institute jer u ovom trenutku Niš nema ni jedan jedini Institut kao ni opštu (gradsku) bolnicu… Pacijenti grada Niša i Juga Srbije ali i zdravstveni radnici u Nišu to zaslužuju”, poručuje prof. dr Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Blize se izbori pa resio doca da zauzme mesto u fotelji umesto da leci ljudi. Inace proculo se kako oni to ciste liste cekanja pa bi bilo lepo da pojasni ili makar kaze sta je tacno. Hvala .

  2. Невероватно колико има злурадих коментара ! Било би поштеније , одговорније подржати идеју и претворити је у пројекат отварања Института за кардиоваскуларни болести у Нишу
    Град то свакако заслужује обзиром на резулзате које постиже и са кадровима којима располаже Клиника !
    Коментар свој дајем као неко ко се бори да престане снисходљивост према Београду ! Желим да се мој град такмичи са другима у унапређењу заштите здравља грађана !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com