Hronika

Još ni “traga ni glasa” od Monike i Malčanskog berberina

Ni sedmi dan potrage za dvanaestogodišnjom Monikom Karimanović iz Suvog Dola i njenim otmičarem Ninoslavom Jovanovićem iz Malče nije dao rezultate.

Otmičar i devojčica nisu pronadjeni iako je potraga danas intenzivirana i u njoj je učestvovalo preko 300 policajaca i žandarma, koji su bili opremljeni i dronovima, a pomagao im je i policijski helikopter.

Foto: B.Lj.

Žandarmi i policajci su u toku sve popodneva pretražile sve kuće i vikendice u Glogovcu i šume u okolini tog knjaževačkog sela, a u toku prepodneva pretražili su selo Podvis.
Oba mesta nalaze se u blizini Orešca, u kome je otmičar poznatiji kao “Malčanski berberin” skrivao devojčicu u noći izmedju utorka i srede.

Potraga je nastavljena u ataru sela Glogovac jer su lovci tu pronašli otiske stopala i kolibu u kojoj je otmičar nakratko boravio sa devojčicom.

Foto: B.Lj.

U potrazi učestvuje i nekoliko meštana Brzog Broda koji su rekli da upravo oni pronašli zemunicu kraj puta u Malči gde je Jovanović krio devojčicu.

Meštani su rekli da u potrazi učestvuju nenaoružani, iako imaju saznanja da otmičar ima pištolj, a da su zemunicu našli pre policije jer “srcem” tragaju za devojčicom.

Foto: B.Lj.

Oni su takodje rekli da im je otmičar utekao iz zemunice samo za pola sata, što su, kako su kazali, potvrdili i forenzičari koji su došli na teren i analizirali zatečene tragove.

U zemunici delimično ukopanoj u zemlju pronadjena je ćebad, vreća za spavanje, ranac i patika devojčice i ostaci hrane.

Monika Karimanović; Foto: privatna arhiva

Policija je danas saslušala vozača za kojeg se osnovano sumnja da je prevezao kamionom otmičara i devojčicu od Malče ka Knjaževcu.

Osumnjičeni Ninoslav Jovanović; Foto: printscreen Facebook

Vozač, bosanskih registracionih tablica pušten je da se brani sa slobode, jer nije znao koga je vozio, pošto u to vreme nije bila raspisana poternica za Jovanovićem.
Kamion je zadržan zbog istrage.

Potraga za devojčicom se nastavlja i tokom noći.

Ministar apeluje na građane da javljaju ukoliko imaju bilo kakvu informaciju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović apelovao je večeras na sve koji imaju bilo kakvu informaciju u vezu slučaja da se jave nadležnima i pomognu da se pronađe devojčica Monika Кarimanović.

On je za televiziju Pink rekao da policija proverava informacije koje javljaju građani, kao i da su angažovane sve jedinice policije.

Prema njegovim rečima, u toku je potraga i u nju je angažovan veliki broj ljudi koji, kako je rekao, žele da se reši ovaj slučaj.

“Dakle više stotina snaga područnih policija, kao i žandrmerija, čak i jedan deo kolega iz granične policije su se organizovale i došle i sa termovizijskim uređajima i sa dronovima. Hoću da se zahvalim i udruženjima lovaca. Veoma je važno da nađemo Moniku što pre, da bi se vratila svojim roditeljima”, rekao je Stefanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ee Kakva je ova snazna policija… 7 dana i jos
    nisu nasli zlikovca! Jadno dete ko zna sta pati

  2. Da su ga držali pod ključ do ovog ne bi ni došlo.
    Opet je upropastio mladi život zauvek.
    Na stranu što sve ovo više košta, nego da su ga držali u neku instituciju.
    Ko ga je pustio da podnese ostavku!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com