Kultura

Još jedna uloga za Draganu Mićalović u niškom teatru

Nakon što je debitovala u niškom narodnom pozorištu u ulozi Ane Karenjine, glumica Dragana Mićalović dobila je još jednu glavnu ulogu u niškom teatru. Glumačka ekipa okupila se danas na prvoj čitaćoj probi za mjuzikl “Neki to vole vruće” u režiji glumca Aleksandra Marinkovića.

Probi su prisustvovali svi glumci, pevači i orkestar, a kako je najavljeno premijera je zakazana za 28. decembar.

Predstavu ” Neki to vole vruće”  po motivima istoimenog filma, režira glumac Aleksandar Marinković, koji tumači jednu od glavnih muških uloga.

Dramaturgiju je radio Branislav Nedić, scenografiju i kostim Katarina Filipović, za scenski pokret je zadužen Nebojša Gromilić, a lekturu je radila Nataša Ilić.

U predstavi igraju Dragana Mićalović, Jasminka Hodžić, Uroš Milojević, Danilo Petrović, Maja Dejanović i Jovan Krstić.

Mićalović ističe da je za svakog glumca, pogotovu mladog glumca jedna od najvećih želja da zaigra u nekom mjuziklu, je to zahteva veću spremnost, kako kaže od same glumačke snage.

“S obzirom da niško pozorište nije muzičko, smtram da je ovo veliki izazov za sve nas, ali i da smo dobili jednu divnu glumčku i plesačku ekipu. Ovo će biti jedno divno muzičko putovanje kroz vreme”, objašnjava Mićalović.

 

 

Dodaje da se nada će ova predstava podići pozorište na viši nivo i da će publika biti sve vreme na nogama zajedno sa glumcima koji igraju na daskama koje život znače.

“Ovo je vanvremenski film koji svi znaju. Gaga Mićalović će igrati divnu Merlin Monro  za koju je i pisana ova uloga. Dragana je sjajna pevačica osim što je i glumica parekselans. Okružio sam se sjajnim saradnicima koji imaju velika iskustva i veliki su autoriteti u svom poslu. Moje kolege i ja nemamo sumnju da će sve biti kako smo zamislili”, ističe Marinković.

Glumac i režiser ovim komadom obeležava tri decenije svog glumačkog rada.

“Dosta toga je iza mene za ovih 30 godina, ali mislim da me mnogo važnijih stvari tek očekuje”.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com