Virus Korona

Još jedna privremena bolnica u Nišu se zatvara, pripremaju se vrtići za prijem dece

Krizni štab grada Niša ocenio je na današnjoj sednici, nakon prijema izveštaja predstavnika svih medicinskih ustanova, da je epidemiološka situacija u gradu povoljnija, i da će, ukoliko se steknu uslovi za to, biti dekontaminirana i stavljena u stanje mirovanja i privremena bolnica u Učeničkom domu kod gimnazije Svetozar Marković.

Institutu za javno zdravlje naloženo je da, u saradnji sa JPU Pčelica, počne sa dezinfekcijom i pripremom vrtića za prijem i boravak dece i zaposlenih, nakon što se za to steknu uslovi, i od nadležnih državnih organa stigne odluka o njihovom ponovnom otvaranju, saopštio je Štab za vanredne situacije.

Takođe, svim nadležnim državnim i inpekcijskim organima izdat je nalog za kontrolu striktnog poštovanja instrukcija za rad svih privrednih subjekata i preduzetničkih radnji, kojima je, odlukom Vlade Srbije, omogućen nastavak rada od danas.

Izdat je nalog i gradskim javnokomunalnim preduzećima da nastave sa svakodnevnom dezinfekcijom i održavanjem higijene na otvorenom kao i u zatvorenim prostorima na teritoriji grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Krizni štab je izdatim nalogom, tačnije JKP Medijani uskratio redovnu uslugu čišćenja stambenih zgrada sa kojim JKP ima potpisan ugovor i redovno naplaćuje usluge. Kako će stanari i upravnica zgrada dezinfikovati zgrade, a da iste nisu očišćenje. Moguće da krizni štab nije upoznat sa ovim nepostupanjem JKP Medijana i o nastalim problemima nije ni obavešten. Stvarno smo najgori i trebao nam je poljoprivrednik Nedimović da zavede red.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com