Kultura

Još jedna premijera u niškom teatru. “Lice” u režiji Vasila Vasileva uskoro pred publikom

Premijerna izvođenja predstave „Lice“, 12. i 14. februara

U Niškom narodnom pozorištu, užurbano se radi na predstavi „Lice“, po tekstu Aleksandra Galina, u režiji Vasila Vasileva iz Bugarske. Treća po redu premijera u sezoni 2020/21, planirana je za 12. i 14. februar, kad će imati svoja dva izvođenja.

 

„Predstava je posvećena preživljavanju ljudske duše u savremenoj Rusiji, zemlji klošara, mafioza, alkoholisanih intelektualaca i uspešnih biznismena, koji sa lakoćom menjaju svoj socijalni status, ali uvek bivaju potčinjeni svemogućem bogu – novcu. U tom suviše aktuelnom pejzažu, jedan čovek menja svoj identitet – dobija novo ime, dokumenta, pa čak i lice… Davno izgubljena ljubav ga vraća ponovo u Rusiju i onome što je nekad bio. Zabavno-gorko-romantična socijalna melodrama podseća na omiljenu klasiku u ovom, tako ruskom žanru…“, kaže  reditelj Vasil Vasilev.

Predstava će imati svoja reprizna izvođenja 18. I 25. februara. Cena ulaznica za premijeru i reprizu su 600 dinara.

U predstavi igraju: Danilo Petrović, Maja Vukojević Cvetković, Miroslav Jović i Ivana Nedović.

Autorsku ekipu čine, pored reditelja koji potpisuje i izbor muzike, asistentkinja reditelja Jelena Đorđević, scenografkinja/ kostimografkinja Кatarina Filipović, lektorka Nataša Ilić, organizatorka Ivana Stojanović, a za prevod je zadužen Novica Antić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com