Društvo

Još jedna donacija za efikasnije lečenje na Klinici za kardiohirurgiju

Još jedna moćna mašina stigla je u naš grad i Klinički centar Niš. Automatski izolator nukleinskih kiselina koji radi 96 analiza za 26 minuta vredan oko 70 000 evra.

“Još jedna donacija naših prijatelja iz Evropske komande Američke vojske i ambasade SAD u Beogradu. U januaru mesecu očekujemo isporuku real time PCR aparata Quant studio 6 Pro čime će PCR laboratorija na Klinici za kardiohirurgiju KC Niš biti kompletirana”, kaže Prof. dr Dragan Milić.

Sve ove mašine učiniće PCR laboratoriju jednom od najmoćnijih ne samo u Srbiji već i na Balkanu.

“Radiće se sve analize uključujući i po prvi put u Srbiji ispitivanje tkivne kompatibilnosti kod pacijenata koji čekaju transplantaciju. Na ovim aparatima rezultati ce stizati za samo 3 sata. Kapacitet rada biće na hiljade pacijenata godišnje. Nadamo se da ćemo krenuti sa radom u punom kapacitetu odmah po smirivanju Covid pandemije i vraćanju svih naših tehničara na posao (neki su sada u Covid sistemu a neki na lecenju upravo zbog Covid infekcije). Hvala našim prijateljima što misle na naše pacijente i što pomoć nije stala ni u ovim teškim vremenima. Prijatelji se i prepoznaju kada je najteže”, kaže Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Samo da aparat ne završi u magacinu jer doktori i med osoblje ne znaju da ga koriste. Tako se desilo sa donacijum aparata za PCR testiranje istih ljudi na početku godine koju doktori sa klinike nisu znali da koriste i sve dok nisu studenti pokazali tim istim profesorima kako se koristi, aparat je sedeo u magacinu!. Jel tako beše,a?. Nije sve u tituli, nešto je i u znanju, dragi i vrsni doktori, stručnjaci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com