[adrotate group="12"]
[adrotate group="11"]
Zdravlje

Još jedna donacija Klinici za kardiohirurgiju

[adrotate group="27"]

Klinika za kardiohirurgiju KC Nis i UKC Niš zahvaljujući dr Milanu Lazareviću, načelniku odeljenja za kliničku hemostazu, dobila je još jednu moćnu donaciju koja se sastoji od 2 aplikatora i 1 procesorske jedinice za dobijanje i aplikaciju fibrinskog i trombocitnog lepka koji se inače koriste za zaustavljanje krvarenja a mogu se koristiti i za regeneraciju ostećenog tkiva, kađe dr Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš. Ukupna vrednost donacije je 110 000 evra.

“ Dobili smo i dva cell saver aparata Sorin Xtra, najnovije generacije, potpuno automatizovani za intraoperativno spašavanje krvi. Ovi aparati se koriste tokom hirurčke operacije kada se krv pacijenta, koja se tokom operacije inače gubi, uzima i vraća pacijentu čime se dramatično ubrzava postoperativni oporavak bolesnika, sprečava moguća transmija infektivnih bolesti i značajno smanjuje potreba za postoperativnim transfuzijama krvi”, objašnjava Milić.

[adrotate group="21"]
[adrotate group="13"]

Sve ovo zajedno smanjuje dužinu postoperativnog oporavka i jedan je od značajnih razloga zašto naša klinika ima tako dobre rezultate, dodaje Milić.

“Zahvaljujuci donaciji koju smo dobili sve procedure koje su standardne na našoj klinici biće sada dostupne 24 sata i svim ostalim klinikama u UKC Niš. Ponosan na svog mladjeg kolegu i njegov elan i želju da unapredi zdravstvenu uslugu u našem UKC. Zajedno mozemo mnogo, sami svakako manje”, zaključuje Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

[adrotate group="7"]
[adrotate group="8"]

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button