Obrazovanje

JOŠ JEDAN roman Miloša Petkovića U IZBORNOJ LEKTIRI

Obrazovno – vaspitni projekat za razvijanje veština čitanja, razumevanje pročitanog i pismeno izražavanje „Čitalići“ uvrstio je roman “Detektiviiz zoo-vrta” (IK Pčelica) mladog niškog pisca Miloša Petkovića u obavezni zadatak za učenike osnovnih škola za 2021. godinu.

 

 

Prošle godine čak dva Petkovićeva romana našla su se na spisku izborne lektire Čitalića: “Patuljcii vile“ (IK Pčelica) za osnovce, a roman „Usnuli zmajevi“ (Laguna), koji Miloš Petković koautorski potpisuje sa frontmenom grupe „Orthodox Celts“ Acom Seltikom, za učenike srednjih škola.

MIloš Petković

„Detektivi iz zoo-vrta“ su treći roman jednog od najproduktivnijih i najpopularnijih mladih pisaca u regionu koji se našao na spisku Čitalića.

Ovaj roman objavila je izdavačka kuća Pčelica iz Čačka, poznata kao kuća koja se bavi objavljivanjem izdanja za decu i mlade. „Detektivi iz zoo-vrta“ su priča o Putujućem sirotištu za napuštene životinje koje će se, spletom čudnovatih događaja, naći u nesvakidašnjem zoo-vrtu smeštenom u nišku tvrđavu. Priča prati družinu životinja-detektiva koje predvodi mudri veverac Žirkul Tvoaro, u rešavanju zagonetke iz niškog muzeja i borbe protiv mitskih neprijatelja.  Poruka ove knjige je da svako od nas ponajviše može naučiti od životinja i iz knjiga. Inače, knjigu prate raskošne ilustracije ilustratora Mijata Mijatovića.

Da podsetimo, Miloš Petković je kao autor zastupljen u izdavačkim kućama Laguna, Pčelica i Portalibris, autor je dramskih tekstova „Patuljci i vile“ (NKC) i „Tajna stare vodenice“ (SKC), predavač u školama kreativnog pisanja i dobitnik nagrada „Sveta Petka“, „Svetosavski pečat“ i priznanja „Zlatni trag“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com