DruštvoZdravlje

Još jedan radan vikend za lekare sa Kardiohirurgije, operisano 22 pacijenta sa liste čekanja

Od petka do nedelje na Klinici za kardiohirurgiju UKC operisano je čak 22 pacijenta u cilju smanjivanja liste čekanja. Kako navode sa ove Klinike, operacije su izvođene u obe operacione sale, a svi pacijenti su dobro i stabilno.

“I ovaj vikend, peti po redu, proveli smo radno operišući bolesnike sa liste čekanja. Prvi put smo radili ne u jednoj, već u obe operacione sale, pri čemu smo od petka do nedelje obavili čak 22 operacije (21 operacija zbog stenoze karotidne arterije i cerebrovaskularne bolesti i 1 zbog pucanja trbusne aorte). Svi operisani pacijenti su dobro, bez komplikacija i u stabilnom oporavku”, kazao je direktor Klinike za kardiohirugiju prof. dr Dragan Milić.

Od početka godine do danas urađeno je ukupno 101 operacija dok je prošle godine za isti period urađeno 36, što je više za oko tri puta.
Lista čekanja za kardiohirurske operacije se smanjila sa 149 na 105, što predstavlja listu čekanja od dva meseca.
On navodi da za vaskularne operacije liste čekanja više ne postoje.
Prof. dr Milić ističe da je ponosan na ove divne i posvećene ljude sa kojima radi, kao i na njihov entuzijazam koji je inspirativan, u današnje vreme gotovo imaginaran i nestvaran.
“Čestitam celom osoblju koje je na ovako briljantan i besprekoran način iznelo ovaj poduhvat kojim bi se ponosile i najveće svetske klinike”, izjavio je dr Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com