Društvo

Još jedan prijem građana u Gradskoj kući – Nišlije tražile rešenje za svoje probleme

Infrastruktura, legalizacija, struja, asfaltiranje , samo su neki od problema Nišlija koje su zatražile pomoć od nadležnih na tradicionalnom prijemu građana u Gradskoj kući i razgovoru sa nadležnima. Na današnjem spisku je bilo, kako je rekla gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ukupno 92 sugrađana.

Gradonačelnica je napomenula da je sa prošlog prijema rešeno više od 80%.

“Više od 80% posto problema koje su imale građani na prošlom prijemu vrlo uspešno rešeni jer imamo prave informacije sa terena. Vidimo da su ljudi zadovoljni. Uglavnom su pitanja koja se tiču rešavanja vodovoda, kanalizacije, infrastrukture jer neka naselja i pojedini žitelji su dobili to što su tražili posle 30 – 40 godina”, kaže Sotirovski.

 

Dodaje da je Grad tu da sasluša svaki problem građana i da ne postoji mali ili veliki problemi, kao i da se trude da maksimalno izađu u susret Nišlijama.

Kao jedan od uspešnih rešenih problema navodi slučaj u jednoj ulici koja je imala, kako kaže, čak 22 vlasnika.

“Svih 22. smo okupili u Gradskoj kući i objasnili zašto je važno da daju saglasnost da bi ta ulica posle mnogo godina dobila vodovdnu kanalizaciju i na kraju asfalt”.

Sotirovski objašnjava da je stav Grada da ulica ne može da dobije asfalt ukoliko preko toga nema vodovod i kanalizaciju,  a da bi se došlo to asfalta postoji mnogo koraka oko dozvola i svega što Grad rešava.

“Problemi jesu rešivi tamo gde je domen rešavanja na novou grada, a tamo gde je u pitanju Republika, upućujemo ih na način na koji mogu da ostavre svoja prava, ako su u pitanju odnos grada i Repubike to su duži procesi, ali nisu nerešivi, zaključuje Sotirovski.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Legalizacija,katastarske knjige,po tome se vidi da je Srbija u velikom zaostatku za svetom,da ne pricamo o infrastrukturi,neko nema kanalizaciju u centru grada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com