Društvo

Još jedan poziv Nišlijama za zamenu kotlova uz subvencije

Odlukom niškog Gradskog veća raspisan je novi konkurs za dodelu bespovratnih subvencija gradjanima Niša koji žele da se priključe na sistem daljinskog grejanja ili da svoje svoje kotlove na ugalj i drva, zamene kotlovima na pelet ili gas.

Kako je novinarima kazao predstavnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Ivan Pavlovićaje, na trećem po redu konkursu za subvencionisanje gradjanima biti na raspolaganju ukupno 5,5 miliona dinara.
“Gradjani koji se odluče za priključenje na sistem daljinskog grejanja mogu da dobiju 200.000 dinara, oni koji se odluče za kupovinu kotla na pelet do 50 odsto vrednosti investicije, odnosno maksimalno 90.000 dinara, a oni koji se odluče za kupovinu kotla na gas bespovratno mogu da dobiju do 80.000 dinara”, izjavio je Pavlović.
On je podsetio da su grad Niš i Ministarstvo rudarstva i energetike za sufinansiranje mera koje imaju za cilj smanjenje zagadjenje vazduha izdvojili ukupno 17,6 miliona dinara.
“U okviru prvog javnog konkursa subvencije u ukupnom iznosu od oko 5,5 mililiona dinara dobila su 64 korisnika. U okviru drugog konkursa odobreno je 6,7 miliona dinara za ukupno 83 domaćinstva”, izjavio je Pavlović.
Prema njegovim rečima, konkurs za dodelu subvencija gradjanima otvoren je do 28. marta, a uslovi a konkurisanje se nisu promenili u odnosu prethodna dva javna poziva. Prijavu za konkurs, dodao je Pavlović, gradjani mogu da dobiju u zgradi u ulici Nikole Pašića broj 22, dok dodatne informacije mogu dobiti putem telefona 018 505 658.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com