Virus KoronaZdravlje

Još jedan pacijent oboleo od koronavirusa sinoć primljen na nišku kliniku

Na Кlinici za infektivne bolesti КC Niš, trenutno se leči šestoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19.

Četvoro pacijenata, hospitalizovano je 10.03. uveče i 11.03. u ranim jutarnjim satima, a peti pacijent, kog koga je potvrđeno prisustvo virusa, na Кliniku je smešten 13.03.2020. godine. Šesti pacijent, primljen je 14.03.2020. u večernjim satima.

“Pacijent koji je primljen na Кliniku za infektivne bolesti 10.03., i dalje ima umerene simptome uzrokovane virusom, ali je potpuno stabilnom je stanju i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. Ostali hospitalizovani pacijenti, uglavnom još ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24- časovnim monitoringom infektologa niškog Кliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju”, saopštio je niški Klinički centar.

U Republici Srbiji je do 08 časova 15. marta 2020. godine registrovano je ukupno.46  slučajeva COVID 19.

Do 08 časova, 15. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 268 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja, do 8 časova, u Institut Torlak nije pristigao ni jedan uzorak na testiranje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će doneti odluku o uvođenju vanrednog stanja na delu ili celoj teritoriji Republike Srbije. Predsednik je primio procenu Ministarstva odbrane da rizici i pretnje povodom pandemije korona virusa zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadleznosti predsednika Srbije. Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da je sada na predsedniku Srbije da odluči kako i na koji način će iskoristiti svoja ustavna ovlašćenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com