Obrazovanje

Još godinu i po dana do završetka novog studentskog doma

Do kraja juna biće završena druga, B faza izgradnje novog studentskog doma na Gradskom polju, a  posle toga Vlada Republike Srbije i Ministarstvo prosvete raspisaće konkurs za treću fazu, koja obuhvata opremanje doma, tako da za godinu i po dana može da se očekuje useljenje doma, saznajemo od Radeta Rajkovića, direktora Studentskog centra u Nišu.

 

 

„Izgradnjom novog paviljona Studentskog doma u Nišu kapacitet se povećava za 450 mesta“, kaže Rajković. „To je veliki broj novih mesta za studente niških fakulteta, ako se ima u vidu da Studentski dom trenutno raspolaže sa 954 mesta u sva tri paviljona“.

On dodaje da svake godine za smeštaj u domu konkuriše oko 2.000 studenata, ali samo oni najbolji sa devetkama i desetkama u indeksu mogu da dobiju ključeve soba.

„Kada se otvori novi dom očekujemo da za smeštaj konkuriše oko 2.500 akademaca sa fakulteta niškog Univerziteta, jer se povećava šansa i da dobiju mesto“, kaže Rajković.

Rajković kaže da sa povećanjem broja studenata koji će u tom slučaju naći u domu neće biti problema oko njihove ishrane.

„Kuhinja Studentskog centra ima dovoljno kapaciteta i dnevno može da pripremi 20.000 obroka, a trenutno hranimo nešto više od 5.500 studenata. Kapaciteta i resursa imamo da to i nadalje radimo, kao i do sada, sa najvišim standardima“, zaključuje direktor Studentskog centra u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com