Društvo

Još četiri sela u sistemu organizovanog odvoza smeća

Meštani Velepolja, Paligraca, Kravlja i Banje Topilo dobijaju kontejnere za odlaganje komunalnog otpada.

Nabavljeno je oko 60 kontejnera, a njihova distribucija kreće od danas, najavio je direktor JKP “Mediana” Dragoslav Pavlović.

Postavljanjem kontejnera u ova četiri sela na teritoriji GO Crveni Krst će po prvi put biti zaokružen sistem organizovanog odvoza komunalnog otpada.

“To će pre svega značiti smanjenje divljih deponija na teritoriji opštine koja je po prvi put kompletno obuhvaćena. Meštani ova četiri sela će moći na jedan civilizovan način da odlažu svoj otpad, koji će, po utvrđenom rasporedu, naši komunalci odvoziti tamo gde treba”, kaže Pavlović.

Van sistema je još nekoliko sela u opštinama Pantelej, Palilula i Niška Banja.

“Nema ih mnogo, ali čekujemo da u toku 2021. godine i njih uvedemo u sistem. Time će kompletno građanstvo na svih 597 kvadratnih kilometara, kolika je površina grada Niša, imati sistem organizovanog odvoza otpada, kao veliki grad, prvi u Srbiji”, ističe Pavlović.

Postavljanje kontejnera u ruralnim naseljima je jedan od načina da se izbegne dalje stvaranje divljih deponija pored puteva i reka, što predstavlja još jedan korak ka očuvanju životne sredine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com