Virus KoronaZdravlje

Još 7 osoba je izgubilo borbu sa koronom, 4 preminula pacijenta su korisnici Gerontološkog centra u Nišu

Teška noć u Nišu!

Još 7 osoba preminulo je usled posledica izazvanih koronavirusom u Srbiji, četiri muškarca i tri žene. Od ukupnog broja preminulih četiri osobe su korisnici Gerontološkog centra u Nišu. Od početka epidemije preminula je 151 osoba. Novo žarište je Negotin, rečeno je na konferenciji za novinare.

 

Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog

“Ovi podaci nam pokazuju ono što smo već govorili da je ova populacija najosetljivija na nastanak najtežih formi bolesti, komplikacija i nažalost smrti. Čak i u situaciji kada je došlo do slabljenja virusa i što su na samom početku ovi pacijenti imali slabe forme bolesti. To nam pokazuje nepredvdljivost ovog virusa i njegovog kliničkog toka, pogotovo kod starijih osoba koje imaju pridružene bolesti”, navela je Darija Kisić Tepavčević komentarišući broj preminulih u Nišu.

 

U poslednja 24 časa testirana je 5.051 osoba, a virus je registrovan kod 296 osoba. Ukupno je zaraženo 7.779 osoba. Hospitalizovano je 3.135 pacijenata, a na respiratorima je njih 91. Do sada su izlečene 1.152 osobe.

Zoran Gojković, pokrajinski sekretar

“U starom delu Kliničkog centra Niš hospitalizovano je 160 pacijenata, a u novom 279. U Institutu za lečenje i rehabilitaciju Niška banja, stacionar Zelengora smešteno je 192 pacijenta. Na respiratorima u Nišu je trenutno 14 pacijenata. Situacija u Nišu je pod kontrolom, iako moramo još više da radimo u tom gradu, još više da testiramo”, rekao je pokrajinski sekretar Zoran Gojković.

 

Virus registrovan u 30 ustanova socijalne zaštite

Kada su u pitanju ustanove socijalne zaštite, virus je registrovan u 30 ustanova kod 531 korisnika i 131 zaposlenog, navela je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević. Najveći broj je registrovan u Gerontološkom centru Niš i oni su svi hospitalizovani.

“Do današnjeg dana 41 osoba koja je bila smeštena u KC iz Gerontološkog centra Niš je dobila rezultate testova da je negativan i oni su ponovo vraćeni u centar. U toku dana očekuju se rezultati kod još nekoliko korisnika, koji imaju potpuno povlačenje simptoma i takođe se očekuju da budu negativni”, rekla je Kisić Tapavčević.

 

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite u Srbiji je 55, dok je 10 osoba koje su zaposlene u tim ustanovama izlečeno.

U Srbiji je ukupno testirano 59.938 osoba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com