Društvo

JOGA PROGRAM ZA BRAČNE PAROVE: Tradicija u službi nataliteta

Gradska opština Medijana predstavila je Joga program za bračne parove kojima su odobrena sredstva Komisije Sveta Petka za vantelesnu oplodnju, a koji se se odazvali pozivu opštine da budu njegov deo.

Po rečima predsednika Skupštine i predsednika Komisije Sveta Petka Gradske opštine Medijana, prof. dr Žarka Rankovića cilj je da se bračnim parovima olakša postupak dobijanja potomstva kroz program tradicionalne medicine.

“Gradska opština Medijana mnogo ulaže u decu, mlade i proces dobijanja potomstva. Smatramo da će buduće majke i očevi kroz ovakav vid treninga imati neki boljitak i da će se ostvariti na lakši način kao roditelji”, rekao je profesor Ranković uz napomenu da je do sada 140 parova dobilo sredstva za postupak vantelesne oplodnje preko Komisije Sveta Petka, u prošloj godini 14, a ove godine čak 20.

Prema sistematizaciji metoda tradicionalne medicine Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, svrstalo je Jogu u metode rehabilitacije za unapređenje zdravlja. Opština Medijana ovaj program realizuje u saradnji sa Udruženjem Joga Balans u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com