Društvo

Job Fair 2019 – “Tvoja karijera počinje ovde” u sali Elektronskog fakulteta

Jedanaesti po redu sajam poslova i stručnih praksi Job Fair, biće održan 4. i 5. marta 2019. godine u sali Elektronskog fakulteta u Nišu.

Na samom sajmu posetiocima se pruža mogućnost da posete radionice i prezentacije kompanija na kojima mogu čuti nešto više o njihovim delatnostima i projektima na kojima rade. Posetioci se takođe mogu prijaviti za intervjue sa predstavnicima kompanijama, koji će se održati tokom trajanja sajma.

Kako navode orgainzatori sajma BEST Niš, cilj sajma je da mlade ljude povežu sa kompanijama i pomognu im da izgrade uspešne karijere.

“Bavimo se povezivanjem kompanija, studenata i univerziteta i kroz različite aktivnosti pokušavamo, trudimo se i uspevamo u tome da studentima pružimo neformalno obrazovanje i taj prvi korak ka zapošljavanju“, rekao je predsednik studentske organizacije BEST Niš Nikola Stanisavljević.

Glavni organizator ovogodišnjeg Sajma zapošljavanja u Nišu Ivana Mihajlović istakla je da će ove godine na sajmu učestvovati 34 kompanije, što je do sada rekordan broj.

“Ono što bih poručila mladim studentima jeste da posete naš sajam i među ovim kompanijama pokušaju da nađu posao ili praksu. Ako u tome ne uspeju, barem da ostvare neki kontakt i saznaju nešto više o poslovanju samih kompanija i o tome šta ih čeka na samom poslu”, rekla je Mihajlović.

Ona je posebno izdvojila, pored prezentacija i radionica, tribinu pod nazivom “Prvi korak ka zapošljavanju – od studenta do juniora”.

“Poenta je, zapravo, da ovom temom olakšamo studentima i da im sami predstavnici kompanija na tribini približe i kažu šta ih to čeka sutra na poslu ili praksi”, dodala je Ivana Mihajlović.

Ona je na kraju poručila svim zainteresovanim studentima da mogu da ostave svoj CV na njihovom sajtu jobfairnis.rs, a takođe se tu mogu i prijaviti za radionice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com