Društvo

JKP “Parking servis” u saradnji sa Gradom uručio donaciju roditeljskoj kući

Povodom Svetskog dana dece obolele od raka, koji se obeležava 15. februara, Grad i JKP “Parking servis”, na simboličan način uručili su donaciju roditeljskoj kući NURDOR u Nišu u vidu 2 laptopa i tri televozora, kako bi pružili podršku roditeljima i deci koja borave u ovoj kući i poboljšali kvalitet boravka.

 

“Parking servis u saradnji sa Gradom obezbedio je neophodnu opremu za roditeljsku kuću NURDOR u vidu dva lap topa i tri televizora, kako bismo poboljšali kvalitet boravka mališanima obolelih od raka, kao i za potrebe praćenja online nastave koja je trenutno aktuelna”, kazao je Dejan Dimitrijević, v.d. direktora Parking servisa.

Dimitrijević je apelovao na ljude dobre volje da pruže podršku obolelima,  u skladu sa svojim mogućnostima, kako bi mališani što lakše podneli proces dugotrajnog lečenja.

 

“S obzirom na to da se projekat NURDOR-a završava ove godine posle 10 godina, a da se Grad obavezao da će dati prostor, zato ćemo u narednim danima pristupiti potpisivanju novog ugovora za narednih 10 godina ili možda za trajno rešavanje statusa ove zgrade koju će NURDOR koristiti sve dok je to njima potrebno. Za svu dečicu obolelu od raka, ova kuća je spas”, kazala je gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Sotirovski dodaje da će se potruditi da i narednih godina Grad sarađuje sa NURDOR -om i pomoći im na sve načine na koje oni misli da je potrebno.

“Simboličan način da se pruži jedna podrška i roditeljskoj kući u Nišu gde deca borave i deca koja su iz drugih gradova. Svaka donacija kojom se poboljšava kvalitet lečenje i života dece je od velikog značaja, kao i velika podrška i i sigurnost”, kazala je Marija Tomić, ispred NURDOR-a.

Roditeljska kuća u Nišu ima 300 kvadrata, 5 prostorija u kojima borave dve porodice, dvoje dece sa majkama.

Tomić dodaje, da, svake godine, zahvaljući podršci JKP “Objedinjena naplata” koja insertira uplatnice svim građanima, roditeljska kuća je uspela da dođe do velikog broja ljudi i na taj način skrene pažnju, da baš u februaru kada se obeležava Svetski dan dece obolele od raka finansijski podrže rad NUDOR-a.

NURDOR u Nišu postoji od novembra 2012. godine, a od tada je pružila besplatan smeštaj za oko 200 porodica koje su iz čitavog južnog regiona.

Podsetimo, Iz NURDOR-a pozivaju sve građane Niša da 15. februara od 8 do 15 sati časova dođu u Zavod za transfuziju krvi , Bulevar Zorana Đinđića 48, postanu dobrovoljni davaoci krvi i pokažu da je svaki život važan.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com