Društvo

JKP “Parking servis”: Novogodišnje dekorisanje Niša krenulo na vreme

Radnici JKP “Parking servis” krenuli su sa postavljanjem novogodišnjih ukrasa i za sada su završili taj posao u Ulici Nikole Pašića i u Ulici Milojka Lešjanina, a postavljene su, po tradiciji, cifre predstojeće godine na Narodnom pozorišu.

U Javno-komunalanom preduzeću “Parking servis” kazali su da je postavljanje novogodišnjih ukrasa krenulo na vreme, krajem novembra i dodali da će kompletan posao oko dekorisanja biti završen u poslednjoj nedelji decembra.

“Rokovi za postavljanje novogodišnjih ukrasa ostali isti kao prošle godine. Do kraja ove sedmice završićemo ukrašavanje centralnog trga – Obrenovićeve ulice. Uslediće ukrašavanje mosta na Nišavi i parka ispred zgrade Narodnog pozorišta, a onda će ukrasi biti postavljeni na ulice i trgove koji nisu u samom centru grada”, rekao je rukovodilac službe javnog osvetljenja i novogodišnje dekoracije JKP “Parking servis” Predrag Nikolić

On je rekao da će veliki ukrasi, poput Vilinog konjica i velike jelke, takođe biti deo novogodišnjeg dekora.

Foto: Arhiva

Nikolić je rekao da ove godine u Nišu neće biti novih ukrasa, zbog poteškoća koje je to preduzeće imalo sa javnom nabavkom.

“Mi smo još u septembru raspisali javnu nabavku, ali je jedan od ponuđača uložio žalbu Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Republička komisija je nedvosmisleno utvrdila da je naša komisija apsolutno ispravno napravila specifikaciju novogodišnjih ukrasa. Odgovor komisije stigao je u zakonskom roku, ali tek u zadnjim danima novembra”, naveo je Nikolić.

Prema njegovim rečima, nastavak postupka javne nabavke nakon prijema odgovora komisije značilo bi nabavku ukrasa krajem januara, jer bi morao da bude ispunjen rok sprovođenja postupka i rok isporuke od 30 dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com