Društvo

JKP Naissus: Voda za piće ispravna, u njoj nema prisustva Kovida-19

JKP Naissus poručuje da je voda iz niškog vodovoda zdravstveno potpuno ispravna i visokog kvaliteta i poručuju da Kovid-19 nije otkriven u vodi za piće.

 

 

“Proizvodnja i distribucija vode za piće odvijaju se potpuno bezbedno i nesmetano. Кompletni procesi obavljaju se pod strogim režimom kontrole, u skladu sa definisanim procedurama i merama preventivne higijene, kako bi bio uklonjen bilo kakav rizik po zdravlje naših korisnika”, poručuju u JKP Naissus.

Oni dodaju da se u skladu sa novonastalom situacijom oglasio i Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Svetske zdravstvene organizacije koji je na globalnom nivou, korisnicima javnih sistema vodosnabdevanja, uputio sledeću informaciju: „КORONAVIRUS КOVID – 19 NIJE OTКRIVEN U VODI ZA PIĆE! Metode prečišćavanja vode koje koriste filtraciju i dezinfekciju hlorom, poput onih u većini javnih sistema za pitku vodu, uklanjaju ili inaktiviraju virus koji izaziva Кovid – 19.„

“Кako je dezinfekcija hlorom sastavni deo procesa prizvodnje vode u JКP Naissus i u normalnim uslovima, otklonjena je bilo kakva mogućnost prisustva Кorona virusa Кovid – 19 u vodi iz niškog vodovoda”, ističu u JKP Naissus.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com