Servisne

JKP “Naissus”: Smanjio se stepen zamućenja na izvorima, normalizacija vodosnabdevanja do 15 časova

Tokom noći se smanjio stepen zamućenja na izvorištima tako da se normalizacija vodosnabdevanja na svim lokacijama očekuje u narednim satima, konkretno do 15 sati, poručuju u JKP “Naissus”.

Prema informacijama ovog preduzeća, za sada u prekidu je snabdevanje vodom u severnom delu grada, na prostoru Vinik-istok, Podvinik, na putu za selo Кamenica i selo Hum. Na pomenutim mestima su prisutne auto-cisterne za snabdevanje korisnika pijaćom vodom i dežuraće do 15 sati, do kada se predviđa stabilizacija vodosnabdevnja na tom i na celom prostoru grada Niša.

“Voda u niškom sistemu vodosnabdevanja je hemijski i bakteriološki ispravna, što znači da je laboratorijski proverena i bezbedna za piće”, ističu u JKP “Naissus”.

Utvrđivanje zdravstvene ispravnosti vode za piće, istovremeno se obavlja svakodnevno u Službi sanitarne kontrole sa laboratorijom JКP“Naissus“i u Institutu za javno zdravlje Niš kao i potvrda eksterne kontrole fizičko-hemijske i hidrobiološke analize voda u Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović– Batut“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com