Društvo

JKP “Mediana”: U toku aprila dosta akcija kojima se doprinelo sređivanju grada

Iz Javno komunalnog preduzeća „Mediana”  ističu da je tokom aprila bilo dosta akcija kojima se doprinelo sređivanju grada, posađeno je 800 mladih sadnica, a besplatno je odvezeno 384 kubika kabastog otpada.

Oni dodaju da su uz pomoć aplikacije EkoLovac unapredili komunikaciju sa građanima, gde je prijavljeno 139 komunalnih problema od kojih je 85% rešeno u roku od 24 časa.

“Sanacija većih deponija je ugovorena i biće izvršena tokom juna meseca, dok su sada sanirane dve veće deponije i to: kod „Eko pumpe“ na Bulevaru Nikole Tesle i kod vrežinskog groblja. Jednom nedeljno se obavlja mašinski utovar smeća sa divlje deponije u naselju Crvena zvezda, a svakodnevno se obavlja sanacija divlje deponije na Stočnom Trgu”, kažu iz JKP “Mediana”.

JKP „Mediana” Niš je sa Komunalnom policijom grada Niša i Banker radiom, od 16. do 21. aprila, organizovala akciju “Trash challenge Niš” u kojoj su, uz predstavnike nekoliko niških kompanija, sređene sledeće lokacije: izletišta pored Vrežinskog bazena, deo Duvaništa, Somborski bulevar , Bulevar Medijana, Spomen park „Bubanj“ i Gradsko polje.

“JKP „Mediana“ Niš i Komunalna policija grada Niša, takođe u želji da probude svest građana o očuvanju našeg grada, sproveli su akciju kontrole celog grada koja je i dalje u toku”, ističu iz JKP “Mediana”.

Iz ovog preduzeća dodaju da su pored svih ovih nastavljene i redovne aktivnosti, kao što je redovno košenje parkovskih površina, uređivanje trgova, bulevara, kružnih tokova i međublokovskih površina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com