Ekonomija

JKP „Mediana“ smanjuje broj direktora sa 17 na 13

Javno komunalno preduzeće „Mediana“ uskoro će smanjiti broj direktora sa 17 na 13, najavljeno je na poslednjoj sednici Gradskog veća.

Članovi Veća dali su saglasnost na promene Statuta koje predvidjaju reorganizaciju te niške firme sa nešto više od 1.100 radnika i smanjenje broja direktorskih fotelja.

Vršilac dužnosti direktora JKP „Mediana“ Dragoslav Pavlović rekao je da će broj direktora biti smanjen prelaskom sa „piramidalnog“ na „korporativni“ sistem upravljanja.

„Sada imamo direktora preduzeća, pa ispod toga dva pomoćnika, pa oni imaju po tri izvršna direktora, a oni direktore sektora i centara, što ukupno čini 17 ljudi. Ubuduće ćemo imati samo izvršne direktore i direktore centara“, objasnio je Pavlović.

On je istakao da direktori nakon izmene Statuta i primene nove sistematizacije neće imati veća ovlašćenja, niti veće zarade, ali će upravljati sa većim brojem sistema ili sektora.

„Moja naredba više neće morati da prodje pet direktorskih funkcija da bi stigla do izvršioca“, rekao je Pavlović.

Prema njegovim rečima, reorganizacijom preduzeća „na neki način“ će se povećati broj radnika koji rade na terenu i povećati efikasnost rada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com