Društvo

JKP “Mediana” radi na uklanjanju rastinja sa bedema Trvđave

Pored regularnih radova na ukanjanju rastinja i košenja i sređivanja zelenih površina u gradu, JKP “Mediana” radi i na urešenju bedema niške Tvrđave.

Direktor JKP “Mediana” Dragoslav Pavlović ističe da je Tvrđava spomenik od velikog kulturnog značaja i da mora da bude redovno održavana.

“Tvrđava nije u programu redovnog održavnja JKP “Medijane”, ali shodno zahtevima naših građa i sugestijama koje dobijamo sa svih strana, mi moramo kao, javno komunalno preduzeće, da izdvojimo i vremena i sredstava za doržavanje zidina Tvrđave”, kazao je Pavlović.

Radnici JKP “Mediana” je tokom zime radili su na orezivanju rastinja.

“U prolećnim i letnjim mesecima kada ima puno rastinja i kada ozeleni, mi ne možemo da radimo sa lakoćom seču grana na visokim stablima, jer te grane otežaju i nemoguće je nekada imati pristup. Iz tog razloga mi se trudimo da u letnjim mesecima korpu koja radi za JKP “Mediana”, koristimo u različite svrhe i potrebe. Jedna od tih potreba je upravo ulepšavanje naših spomenika kulture”, ističe Pavlović.

On dodaje, što se tiče zelenila, jedan korak košenja grada je zaokružen, sada sledi održavanje.

“Barem 90% blokovskog zelenila je uređeno i završeno. Uređeni su svi gradski parkovi i bulevari, sve ono što predstavlja naš grad je urađeno barem jednom. Sada nam preostaje da to održavamo, tako što ćemo da krenemo u novu rundu košenja i blokovskog zelenila i naših bulevara i gradskih površina”, kaže Pavlović.

On dodaje da će u narednom periodu sadnja biti u žiži interesovanja, jer će u toku maja da posaditi 100 hiljada sadnica koje su predvideli, a radiće se i redovne stvari koje se tiče zelenila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Da li je možda gospodin Pavlović ideo u kakvom se stanju nalaze travnjaci na Bulevaru Nemanjića. Oni na sve liče samo ne na travnjake. Sama božija zemlja i blato. Razrovani parkiranjem vozila. Treba im velika i sveobuhvatna obnova, sa izradom trotoara, uzvišenja da bi se zaštitili od vozila. Naročito na B. Nemanjića od br.48 do 52, travnjaci bukvalno služe sa parkiranje. Ni prijava komunalnoj miliciji ništa ne pomaže. Neka gospodin Pavlović nešto uradi da travnjaci ovog bulevara budu dostojni imena kojeg nose.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com