Društvo

JKP „Mediana“ proslavila jubilej – 70 godina rada

Javno komunalno preduzeće „Mediana“ proslavilo je značajan jubilej – 70 godina rada. Najviše smo ponosni na ljude koji su radili tokom svih ovih decenija u „Mediani“, kaže direktor ovog preduzeća Bratislav Vučković.

Veliko je zadovoljstvo biti na čelu jednog od najvećih komunalnih sistema u Srbiji. Danas proslavljamo sedamdesetogodišnjicu postojanja. Za početak rada uzeli smo prvi dan organizovanog odvoza smeća u našem gradu. Ovih sedamdeset godina preduzeće je prolazilo kroz mnogo transformacija, i danas smo kompaktan sistem koji se brine o higijeni, transportu smeća, kao i o zelenilu – o kompletnoj slici i u estetskom i na higijenskom delu. Najponosniji sam na zaposlene, to su naši ulični rudari, i njima pripadaju zasluge što „Mediana“ opstaje sedamdeset godina. Danas imamo 1070 zaposlenih, a od osnivanja je kroz preduzeće prošlo više desetina hiljada radnika”, kaže Bratislav Vučković, direktor JKP „Mediane“.

U planu nam je da nastavimo da se bavimo reciklažom, u proteklom periodu podelili smo 18.300 kanti za selekciju otpada, a u narednih godinu, najviše dve godine, podelićemo gradjanima još toliko. Takodje želimo da uvećamo i usavršimo sistem podzemnog odlaganja otpada. Što se tiče uredjenja zelenih površina, i taj segment nam je jako važan, a jedan od najznačajnijih koraka nam je otvaranje Gradske bašte, gde beležimo i preko 20.000 posetilaca koji su se i slikali u našoj prelepoj Gradskoj bašti, ističe Bratislav Vučković.

Povodom prolsave jubileja, nagradjeni su najbolji radnici preduzeća, a JKP „Mediana“ ugostila je i predstavnike više komunalnih preduzeća iz cele Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com