Društvo

JKP “Mediana” posadila sadnice drveća u znak sećanja na heroje sa Košara

Na inicijativu veterana i boraca Udruženja 63. padobranske brigade, Javno komunalno preduzeće “Mediana” doniralo je 10 sadnica jasena koji su posađeni u čast palim borcima na Bulevaru Heroja sa Košara koji spaja dva bulevara u Nišu – Bulevar 12. februar i Bulevar Nikole Tesle.  U narednom je planirana sadnja ukupno 108 sadnica koje simbolizuju ukupan broj palih boraca.

“Na inicijativu Udruženja vetrerana i boraca 63. padobranske brigade ovo je samo nastavak oplemenjivanja Bulevara heroji sa Košara koji je veoma značajan kao saobraćajnica, ali kao i znak sećanja na 108 poginulih pripadnika vojske Jugoslavije na Košarama. Ovo podrazumeva i nastavak saradnje sa svim Udruženjima koja se trude da ulepšaju naš Grad i pokrenu neke inicijative”, kazao je Ivan Mihajlović, v.d. direktora JKP “Mediana”.

Mihajlović, ističe da što se tiče aktivnosti JKP “Mediana” i sektora zelenila nedavno je pokrenuto uređenje parka kod suda, orezivanje drveća , uklanjanje starih stabala i niskog rastinja.

“Kuriozitet je to da smo od novembra meseca do danas posadili 900 sadnica”, ističe Mihajlović.

Svaka akcija je momenat da se mi prisetimo koliko su ti ljudi učinili za našu slobodu i sve nas, a mi ćemo svaku akcije i ideje rado podržati, kazala je gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Ivan Krstić, veteran Udruženja 63. padobranske brigade, podsetio da su na ovom Bulevaru postavljene spomen – ploče nastradalim borcima, i da je pored ovih sadnica planirano ukupno 108 stabala drveća koja simbolizuju ukan broj pripadnika koji su izgubili živote na Košarama.

Prema rečima predsednika Skupštine grada Niša, Dr Bobana Džunića, Skupština grada Niša dodelila je naziv ovom Bulevaru.

“Moramo da doprinesemo da i naše buduće generacije znaju za šta smo se mi borili i naši preci, za slobodu koju smo izvojevali u svim ratovima i koju moramo da čuvamo. Svi naši ratovi i borbe jesu bile odbrambene, nikada osvajačke”, zaključio je.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com