Video

JKP “Mediana”: Niš se dezinfikuje noću, sredstava i ljudi ima dovoljno (VIDEO)

JKP “Mediana” u noći za nama dezinfikovala je ulice Niša. Radnici na terenu radili su sa svom zaštitnom opremom.

Kako kažu u JKP “Mediana”, organizovan je rad noću na 4 reona sa tri autočistilice i jednim kamionom za tečno posipanje. Dezinfikuju se svi bulevari, ulice, šetališta, staze u parkovskim površinama. Samo u toku sinoćnjeg rada ulice Niša posute su sa oko 20 tona rastvora.

“Koristimo sve kapacitete koje imamo u ovom trenutku i radićemo cele noći, i to svake noći. Za večeras je planirano oko 30 do 40 tona sredstava za dezinfekciju”, kaže za Niške Vesti direktor JKP “Mediana” Dragoslav Pavlović.

Kažu da, osim ulica, dezinfikuju maltene sve – klupice u parkovima, dečije mobilijare, autobuska stajališta…

“Zbog zaštite naših zaposlenih nabavili smo 4 hiljade komada rukavica, 2 hiljade maski, zaštitne naočare za radnike koji prskaju i imamo dezinfekciona sredstva na bazi natrijum dihidrata. Nabavili smo dovoljno sredstava za 9 dana jer nismo hteli da gomilamo, a nabavićemo još jer dobavljač ima dovoljno”, ističe Pavlović.

Zbog autobuskih linija koje ne saobraćaju javlja se problem oko prevoza radnika iz sela ali i to će, kažu, prevazići i oni će ih prevoziti jer neće dozvoliti da bude problema u rasporedu rada. Potvrđuju da JKP “Mediana” funkcioniše nesmetano.

“Nemamo u ovom trenutku ni jednog potvrđenog zaraženog, imamo samo dva čoveka koji su u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženim. Ali to su 2 u odnosu na 1120 zaposlenih”, kaže Pavlović za Niške Vesti.

Poruka građanima je da se striktno pridržavaju svih mera, kako Vlade Srbije, tako i Štaba za vanredne situacije Niša o kojima se mogu informisati putem sa sajta Grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com