Servisne

JKP “Mediana” nastavlja da menja metalne kontejnere plastičnim

JKP "Mediana" nastavlja zamenu metalnih kontejnera plastičnim kontejnerima u čitavom gradu

Javno komunalno preduzeće Mediana novembra prošle godine otpočela je zamenu metalnih kontejnera plastičnim kontejnerima. Minule godine stigao je prvi kontigent od 250 plastičnih kontejnera koji su raspoređeni u užem centru grada koja predviđa plavu zonu .

Stigao je i drugi kontigent od 350 novih plastičnih kontejnera. Motiv da postavimo ove kontejnere jesu pritužbe građana na buku koja se stvara prilikom noćnog odvoženja otpada. Decembra 2022. godine po prvi put u istoriji grada otpočeli smo noćni odvoz otpada”, rekao je prvi čovek Mediane Ivan Mihajlović.

On dodaje da pored toga što plastični kontejneri ne stvaraju buku oni su i mnogo bolji za upotrebu, bolje utiču na životnu okolinu. Poklopci novih kontejnera su drugačije dizajnirani i potpuno eliminušu ili smanjuju širenje neprijatnih mirisa.

Foto: Niške Vesti/ T.Veličkov

“Ovim kontigentom smo učešće plastičnih kontejnera u ukupnim broja kontejnera povećali na 15 procenata i ta aktinvost će se nastaviti i u narednom periodu. Na teritoriji grada imamo nešto manje od pet hiljada nadzemnih kontejnera na nešto više do dve hiljade lokacija ono što je važno metalni kontejneri koji se danas uklanjaju sa ovih lokacija biće raspoređeni na neke druge lokacije jer je to nastavak aktivnosti na povećanju broja posuda za odlaganje komunalnog otpada jer na taj način želimo da smanjimo ružne slike pored kontejnera”, kaže Mihajlović koji ističe da nove  posude čine da se podiže nivo higene u gradu.

Danas se raspoređuju plastični kontejneri u širem reonu centra grada , uži centar je već pokriven i ciklično nastavljaju  sa ovim aktivnostima na povećanju broja plastičnim kontejnera , u planu je da narednim godinama nastave zamenu metalnih kontejnera plastičnim i da se na kraju dođe  do toga da u gradu postoje  samo plastični kontejneri i  podzemni kontejneri .

“Ovom prilikom apelujem i na sugrađane da koriste plastične kontejnere na pravi način , nažalost imali smo par situacija gde su neki nesavesni građani odlagali pepeo i žar i došlo je do paljenja nekoliko plastičnih kontejnera to je veoma opasno i za životnu okolinu i za bezbednost”, završio je Mihajlović i podsetio Nišlije da novi kontejneri imaju male i velike otore koji podjednako mogu da se podižu i koriste ravnomerno u zavisnosti od toga koliko je kabast otpad koji se odlaže.

Foto: Niške Vesti/ T.Veličkov

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com