Ekonomija

JKP „Mediana“ nabavlja četiri velike auto čistilice

JKP „Mediana“ podići će kredit od 633.000 evra za kupovinu četiri velike auto čistilice, a saglasnost za tu poslovnu odluku dalo je danas Gradsko veće. Čistilice će biti kupljene uz pomoć kredita koji je „Mediana“ dobiti od banke „Intesa“.

Direktor „Mediane“ Dragoslav Pavlović istakao je da se radi o investicionom kreditu koji će biti vraćen u roku od tri godine, a podignut u banci „Inetesa“ jer je ta banka poslala najpovoljniju ponudu.

„Auto čistilice će biti raspoređene po gradskim opštinama, tako da će poboljšati higijenu na čitavom području grada. Moći će da ih vide na ulicama i troatoarima i žitelji, recimo Novog Sela i Donje Vrežine, što do sada nije bio slučaj“, rekao je Pavlović.

On je kazao da će auto čistilice biti raspoređene po gradskim opštinama početkom naredne godine.

Pavlović je istakao da će „Mediana“ otplaćivati čistilice od para koje će grad uplaćivati tom preduzeću na ime zaostalih dugova.

„Grad Niš je dugovao „Mediani“ na početku mog mandata preko 400 miliona dinara. Sada je taj iznos smanjen i sklopljen ugovor o reprogramu po kome je grad dužan da godišnje isplaćuje 87 miliona dinara. Taj iznos je više nego dovoljan za isplatu mesečnih anuiteta za auto čistilice“, izjavio je Pavlović.

On je dodao da je kupovina auto čistilica predvidjena programom rada tog preduzeća za 2018. godinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com