Društvo

JKP „Mediana“ ima novu direktorku, čeka se sednica parlamenta da odbornici potvrde

Gradsko veće usvojilo je da Irena Stamenković preuzme rukovođenje JKP Mediana, nakon što je zakonski Ivanu Mihajloviću prestala ta funkcija.

„Izbor novog direktora JKP „Mediaana“ je po zakonu, a mi ne moramo da raspišemo konkurs da postavimo novog direktora u vd statusu“, rekao je gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović.

Doskorašnjem vd direktora JKP „Mediana“ Ivanu Mihajloviću prestao je ovaj status preuzimanjem odborničkog mesta u parlemantu grada a Gradsko veće na čelu sa gradonačelnikom NIša danas je izabralo novog vd direktora Irenu Stamenković, višegodišnju radnicu ovog preduzeća.

Irena Stamenković u JKP „Mediana“ radi od 2007. godina, u poslednje tri godine bila je pomoćnica direktora za operativne i tehničke poslove dok joj se u staž ubraja i tri godine kao rukovodilac Radne jedinice „Dimničar“.

Foto: Niške Vesti

„Ona je diplomiranom mašinski inženjer, koji ima višegodišnje iskustvo na različitim poslovima, kako u struci, tako i na rukovodilačkim mestima. Stamenković je najbolje moguće rešenje za Medianu“, kazao je prvi čovek grada.

Brojni direktori u NIšu su u vd statusu a o konkursu za njihova postavljenja se i ne govori, ipak Pavlović kaže da će se u narednim danima i o tome razmatrati i tražiti najbolji način da se ovakva situacija prevaziđe.

„U narednom periodu ćemo odlučiti na koji način ćemo se odrediti prema imenovanju ljudi, koji bi trebalo da budu direktori javnih komunalnih preduzeća. Trenutno smo odredili, kao što je zakonsko rešenje, imenovanje vršioca dužnosti. To je legitimno“, kazao je Pavlović.

Irena Stamenković će na ovu funkciji stupiti, kada odbornici niškog parlamenta prihvate predlog Gradskog veća. Na pitanje novinara, kada može da se očekuje naredna sednica Skupštine grada, Pavlović nije imao odgovor, tako da je taj posao trenutno na „čekanju“.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com