Društvo

JKP “Mediana” formira nove travnjake

Radnici JKP „Mediana“ sa prvim zracima sunca danas su nastavili sa radom na sadnji zelenila. Prvog radnog dana ove sedmice sade travu u međublokovskom prostoru na potezu Bulevara Nemanjića, od raskrsnice sa Sremskom do TC Zona 2.

Novi travnjaci u Nišu su u sklopu programa Grada iz septembra 2019. U JKP „Mediana“ kažu da program traje godinu dana, a vrednost je 24 miliona dinara. Za taj novac urađeno je mnogo, kaže za Niške Vesti direktor JKP „Mediana“ Dragoslav Pavlović.

 

„Od septembra do sada zasađeno je više od 500 sadnica, planirano je oko 8 hiljada kvadrata travnjaka, 1800 živih ograda i niskog rastinja i ostalog“, kaže Pavlović.

Novi travnjaci „niču“ širom grada, danas ih dobija Bulevar Nemanjića, a narednih dana će se trava saditi na još lokacija.

“Radimo od prošlog septembra. Prolećni deo programa smo radili februara i marta, a ovo je sada nastavak. Danas je na redu sadnja trave u međublokovskom prostoru na Bulevaru Nemanjića. Sa prvim lepim danima program sadnje prestaje do jeseni”, rekao je direktor JKP „Mediana“.

Ipak, i narednih dana će saditi travu na drugim lokacijama, a zatim sadnja prestaje do septembra. Sredstva koja su po ovom programu preostala biće iskorišćena na jesen.

“Sada kada sadnja prestaje i kreće košenje. Počeće da buja trava, reorganizujemo se i kreće kosidba”, napominje Pavlović.

Iako je “Mediana” na pojedinim lokacijama već kosila prethodnih dana, u narednom periodu aktivno će se, kažu, posvetiti travi koja će njima svakako biti prioritet u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com