Društvo

JKP “Mediana”: Čuvari parkova kreću sa radom

JKP “Mediana” uspešno je poslovala u ovoj godini i zabeležila izuzetne poslovne rezultate, kazao je Ivan Mihajlović, v. d. direktora ovog preduzeća na današnjoj sednici Skupštini Grada, koje će prvi put posle sedam godina izaći iz nelikvidnosti.

Kao posebnu novinu uvodi čuvarsku službu parkova koja će od sutra krenuti sa radom.

„Veoma je važno da smo uneli neke promene u operativni rad preduzeća. Nedavno smo počeli sa noćnim odvozom smeća. Od sutra će krenuti da rade čuvari parkova, otvorili smo reciklažno dvorište, monitoring centar, povećali smo broj podzemnih kontejnera,  sve su to pozitivni rezultati koji će poboljšati higijenu u Gradu”, ističe Mihajlović.

Mihajlović kao najvažniji plan, ističe nabavku novih vozila i podmlađivanje voznog parka, pored smanjenja radnika u administraciji.

 

Foto: J.J.

„Naredna godina će biti razvojna za javno komunalno preduzeće „Mediana“. U planu je reorganizacija preduzeća i reinženjering procesa. Zatim, nameravamo da povećamo broj operativnih radnika, a da za 20 odsto smanjimo broj radnika u administraciji. U planu je nabavka vozila, s obzirom na to da smo preduzeće koje ima jedno od najstarijih voznih parkova u svojoj branši u Srbiji. Posle nabavke vozila, naredne godine, prvi put posle sedam godina izaći ćemo iz nelikvidnosti, dakle, preduzeće će biti potpuno održivo i funkcionalno na bazi svojih poslovnih rezultata”.

JKP „Mediana“ trenutno raspolaže voznim parkom od 159 vozila, a prosečna starost vozila je 19
godina.

Mihajlović smatra da noćni rad daje rezultate jer je odvoz smeća efikasniji zbog manje gužve u Gradu.

“Pristup ostrvima sa kontejnerima im otežavaju nepropisno parkirana vozila. Ova usluga za sada postoji samo u centru grada, a u planu je da se sprovodi i u ostalim delovima grada”,  ističe Mihajlović.

U toku je priprema za osvetljavanje gradske deponije što će omogućiti da rad bude bezbedniji.

Mihajlović je dodao da će JKP „Mediana“ će i naredne godine pružati uslugu sterilizacije vlasničkih pasa kao borbu protiv povećanja broja pasa lutalica, koji dolaze od vlasničkih pasa koje nesavesni građani puštaju na ulicu.

Počeo noćni odvoz smeća u Nišu (VIDEO)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Kakvi cuvari parka…. plata bruto 100.000din
    Nema toga sto ovde mesecno moze da se osteti kao 2 plate za cuvare… izmisljena radna mesta! Bruka i sramota jos jednom na delu. Jos me ne bi cudilo i sami da su lomili park kako bi stvorili potrebu za “cuvarima”.
    Dno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com