DruštvoServisne

JKP “GRADSKA TOPLANA”: Tople probe počinju u četvrtak, 7.oktobra

Stanovi Nišlija koji su priključeni na gradski toplovod od četvrta, 7.oktobra biće topliji jer tada počinju prve tople probe, najavljuju iz JKP “Gradska Toplana” i dodaju da će, u zavisnosti od vremenskih uslova, grejna sezona početi nedelju dana kasnije, 15.oktobra. Najavljeno je i blago pojeftinjenje grejanja.

Sve pripreme za početak grejne sezone završene do prvog oktobra.

“Hladne funkcionalne probe su završene, svi objekti su napunjeni, toplotni izvori su spremni za rad, toplovodi su provereni, sva curenja koja su potencijalno mogla da se dese uklonjena su tokom leta”, kaže Darko Pejčić, tehnički direktor JKP “Gradska Toplana”.

Iz “Gradske Toplane” dodaju da se raste i broj korisnika daljinskog grejanja u Nišu. Ove godine priključeno je 120 000 metara kvadratinih na toplovodnu mrežu, a očekuje se da do kraja grejne sezone bude ukupno 190 000 metara kvadratnih , dok je isključeno 7 300 metara kvadratnih.

“Trenutno radimo na priključenju Medicinskog fakulteta i studentskog doma koji se nalazi pored ovog fakulteta. U palnu je i da se na toplovod priključe  Pravni i Ekonomski fakultet kao i zgrada Železnice koja se nalazi pored njih. U planu je priključak i nekih vrtića ali i stambenih zgrada koje se grade”, dodaje Pejčić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com