Ekonomija

JKP „Gorica“ podiže kredit od 60 miliona dinara, jemstvo daju tri javna komunalna preduzeća

JKP „Gorica“ podići će kredit u iznosu od 60 miliona dinara kod AIK banke a.d. Beograd, a jemstvo za kredit će dati JKP „Mediana, JKP „Naissus“ i JKP „Gradska toplana“, sa po 20 miliona dinara, odlučeno je na današnjoj sednici Gradskog veća.

Kreditno zaduženje planirano je programom za 2019. godinu, a sredstva kredita namenjena su za očuvanje tekuće likvidnosti i za nabavku opreme i sredstava za rad, kao i za izmirenje dospelih obaveza iz prethodnog perioda, rečeno je na sednici.

„Kredit će biti realizovan sa grejs periodom do 3 meseca, otplatom glavnice u 3 do 36 mesečnih rata i sa plaćanjem kamate mesečno, na kraju obračunskog perioda“, rekla je Vladislava Ivković, sekretar Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.

Direktor JKP „Gorica“ Zoran Milojković rekao je da je ovo preduzeće trenutno na dobrom putu i da više nije „najgori đak koji je uvek za sve kriv“.

„Gorica više nije u blokadi, može da servisira svoje tekuće poslovanje i obaveze svakodnevno ili jednom mesečno. Servisira lični dohodak radnika, plaćaju se redovno obaveze prema državi, prema gradu“, istakao je Milojković.

On je dodao da su ukupna dugovanja JKP „Gorica“ trenutno, oko 50 miliona dobavljačima, 10 miliona banci, 135 miliona pozajmice prema ostalim javnim komunalnim preduzećima i da je još uvek u toku proces medijacije po tužbama radnika, za koje je grad pomogao „Gorici“ sa 70 miliona.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button