Društvo

JKP “Gorica” i “Mediana” uređuju Novo groblje za Zadušnice

Pravoslavni vernici u subotu, 2. novembra, obeležavaju Zadušnice. JKP “Gorica i JKP “Mediana” zajedničkim snagama uređuju parking prostor na platou iznad cvećara, kao i staze unutar samog Novog groblja.

Saša Matić iz JKP “Mediana” rekao je da se ovo društveno odgovorno preduzeće uvek odaziva na poziv građana.

 

Foto: P. V.

“Ovde se radi o saradnji između JKP “Mediana” i “Gorice”. Na molbu gradskog većnika Bratislava Vučkovića došli smo da raskrčimo prostor kako bi ljudi mogli da se parkiraju kada dođu na Zadušnice. Juče smo kosili, a sutra planiramo i čistilice na samim stazama na Novom groblju”, izjavio je Matić.

On je dodao da će biti pojačano čišćenje i iznošenje smeća nakon Zadušnica.

Foto: P. V.

“Ovo je još jedan primer dobre prakse saradnje “Mediane” i “Gorice” u dane Zadušnica. Ovo je akcija gde se “Mediana”, kao zaista društveno odgovorno preduzeće, priključila i podržala akciju da se raščisti prostor za parkiranje vozila kako bi se smanjila gužva. Ova horizontalna povezanost između preduzeća trebalo bi da bude praksa i u buduće”, rekao je gradski većnik Bratislav Vučković.

Igor Jovanić, rukovodilac pogrebno-tehničkih poslova u JKP “Gorica” poručio je da će u petak ulaz privatnim vozilima biti dozvoljen u krug groblja, uz plaćanje nadoknade u iznosu od 90 dinara. U subotu, kako bi se smanjila gužva, vozila neće moći da uđu u krug groblja.

“Međutim, mi smo u saradnji sa JKP “Mediana” obezbedili vozila, tako da će naši sugrađani, koji se teže kreću, moći da zatraže prevoz od glavne kapije do grobnih mesta, čime ćemo olakšati pristup”, rekao je Jovanić.

Foto: P. V.

Saradnja JKP “Mediana” i JKP “Gorica” pokazala se i u akcijama uređenja i košenja staza i prostora unutar samog groblja. JKP “Mediana” preuzela je održavanje zelenih površina 2018. godine, ali samo onih koje su preko tri metra širine. Prostor manjih staza i površina u nadležnosti je JKP “Gorica”. Međutim, kako kaže Bratislav Vučković, “Gorica” nema dovoljno ljudi, a ni adekvatnu mehanizaciju, te se dešavalo da neke staze i površine budu nepokošene.

Kako bi taj problem bio rešen, većnik Bratislav Vučković je rekao da će predložiti da od naredne godine celokupno održavanje zelenih površina preuzme jedno preduzeće, tačnije, JKP “Mediana”. Tako bi, smatra Vučković, održavanje bilo daleko efikasnije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com