Društvo

Jesen u ulici Ivo Lola Ribar u bojama leta

Kišni jesenji dani deluju sumorno, a sivilu odoleva, čini se, još samo ulica Ivo Lola Ribar koju Nišlije znaju po tome što se u njoj nalazi zgrada niškog trgovca Popića u kojoj je nekada bio smešten Niški radio, a sada dopisništvo RTS-a. No zgrada je čuvenija po tome što je nekada u njoj, 1914-1915.godine, boravio kralj Petar Prvi Karađorđević. Poslednjih godina ulica je postala popularna među Nišlijama i zbog njenog drvoreda, a sve zahvaljući mašti stanarke ove ulice Bobe Milićević Mišić koja je prva krenula sa oslikavanjem stabala pored kojih su nastale mnoge fotografije i selfiji.

Počelo se sa jednim stablom, a onda su u pomoć priskočile i ostale komšije pa je sada ceo drvored ukrašen i oslikan.

Vreme korone je mnoge vezalo za njihova dvorišta i koji metar ispred kapije. Boba nije mirovala, pa se od svakodnevnih obaveza u kući i na poslu odmarala tako što je već oslikanom drvoredu dodavala detalje dajući mašti na volju.

Foto: V. P.

Tako su oslikane betonske kugle na trotoaru koje su pretvorene u smajlije, fudbalske i košarkaške lopte, a vesele boje dodate su i pored samih stabala u kockama od zemlje.

Jesen je u ulici Ivo Lola Ribar tako dobila vesele boje. Tek da izmami osmeh prolaznicima u vreme sivila i kišnih popodnevna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com