Virus Korona

Jerkan: Kada premašimo 650 pacijenata u ambulanti u Duvaništu, otvaramo još jednu

Direktor niškog Doma zdravlja Milorad jerkan rekao je da broj obolelih u kovid ambulanti u Nišu konstantno raste i da epidemiloška situacija u gradu više nije stabilna.

“Pre dva dana smo imali 60 pozitivnih pacijenata, od kojih je petoro dece. Medju obolelim su uglavnom mladji ljudi, starosti od 25 do 35 godina. Posle odmora oboljevaju i čitave porodice, a deca uglavnom imaju izmedju osam i 14 godina”, naglasio je Jerkan.

Prema njegovim rečima, u kovid ambulanti u Duvaništu trenutno se dnevno pregleda preko 500 pacijenata, a ukoliko taj broj premaši 650 biće otvorena još jedna kovid ambulanta. Još nije odlučeno, dodao je, da li će to biti u naselju Branko Bjegović ili u “Čairu”.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je da će gradske inspekcijske službe pooštriti kontrolu primena mera za subzijanje epidemije, a posebno u Tržnim centrima, gradskom i prigradskom prevozu. Najavila je i kontrolu primene mera na predstojećim Filmskim susretima i Danima bureka.

“Brojke ne ohrabruju ni malo. Po broju zaraženih i po brzini zaražavanja situacija je veoma slična ili gora u ovo vrreme. Po najnovijim podacima, od ukupnog broja testiranih 12 odsto je zaraženih”, izjavila je Sotirovski.

Ona je pozvala građane Niša da se vakcinišu i podsetila da je medju ljudima koji se nalaze na bolničkom lečenju 92,3 odsto nevakcinisanih. Prema podacima niškog Doma zdravlja u kovid ambulanti u Duvaništu juče je pregledano 625 pacijenata, a njih 199 se prvi put javilo lekaru. Uradjeno je 399 testova, od kojih je 66 pozitivno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bas da vidim da li ce da bude od reci ili ce da mlati praznu slamu kao i do sad jer prema izvestaju od juce br pregleda je bio 625. Ja njemu nista ali ama bas nista ne verujem. Pogotovo sto nije u penziji a zivi 67. godinu, sto covid placa samo 22.5h prekovremeno, sto samo odabranima daje vise stotina hiljada dinara bonusa, sto nije nagradio ni jednog radnika sa vakcinacije niti iz covid-a a ima koga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com