Zdravlje

JERKAN: Dom zdravlja Niš jedina ustanova koja je dobila priznanje dva puta zaredom

 U amfiteatru niškog Doma zdravlja danas je održana svečana dodela sertifikata za ostvareni najviši stepen akreditacije ove zdravstevene ustanove – na sedam godina.

Niški Dom zdravlja po drugi dobio je sertifikat za ostvareni najviši stepen akreditacije zdravstvene Ustanove na sedam godina.  Svetlana Drča, viši stručni  savetnik za akreditaciju u agenciji za akreditaciju zdravstvenih ustanova u Srbiji, uručila je sertifikat direktoru niškog Doma zdravlja, doktoru Miloradu Jerkanu.

“Ova akreditacija pored toga što označava puno, kako za ustanovu  i za pacijente , potvrđuje i uskladjenost sa standardima kvaliteta na najvišem nivou koji podrazumeva jedan visok procenat usklađenosti sa našim standardima.  90%  je bilo ranije, a sada ovo je jedna od retkih Ustanova koja ima nivo usklađenosti punih 100%. To podrazumeva unapređen način kvaliteta rada, bezbednost za korisnike usluga, ali i za zaposlene koji pružaju tu uslugu”, izjavila je Svetlana Drča, viši stručni savetnik AZUS – a.

Dr Jerkan i Svetlana Drča, foto: J.M.

Tim za spoljašnje ocenjivanje je jednoglasnim konzenzusom napravio procenu da ova zdravstvena ustanova zaslužuje da bude u rangu sa najvišom ocenom .

“Ova ustanova je lider i  svi pacijenti koji koriste ove usluge mogu da budu zadovoljni”, dodala je.

Zakonom je definisana akreditacija kao način procene rada  ustanove na dobrovoljnoj bazi, a ranije je to bilo kroz različite projekte.  Program može da bude i bez akreditacijskog statusa, na godinu, tri, pet i sedam godina.

Ovakav sistem provere usluga postoji od 2008.godine. Direktor Doma zdravlja ističe da je veoma zadovoljan postignutim i da su se nadali produžetku akreditacije za narednih sedam godina.

“Izuzetno sam zadovoljan ovakvom konstatacijom akreditacionog tela.  Za naš Dom zdravlja nije bilo nikakvih problema i dilema, nadali smo se da ćemo i ovog puta dobiti akreditaciju na sedam godina. Mi smo, možda,  jedina ustanova koja je dobila dva puta zaredom najvece priznanje. 100% ispunjavamo sve normative koje su skladu sa Evropskom unijom što se tiče primarne zdravstvene zaštite”, rekao je, dr Milorad Jerkan.

Dodaje da je,  “poenta ove akreditacije da Niš ima sigurnu zaštititu koju je pokazao kroz ovaj turbulentni period od 18 meseci sa Korona virusom,  kada smo pokazali visok stepen gde smo u tom segmentu bili najbolji u Srbiji. Ovo je još jedna potvrda da sve naše 12 službe ispunjavaju maksimalno 100% normative , bolje uslove rada, sve manje čekanja, bliža pristupačnost pacijentu i svih propisa na na nivou Unije “, zaključio je.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Za nesto sto je normalna stvar on je pravi kao da je ne znam ni ja koliko bitno. Aham, znaci radis ono sto ti je posao, odrzavas onako kako agencija nalaze dobijes dozvolu za rad i ti se time hvalis. To je isto kao kad bi student na sva usta pricao kako je polozio ispit a to je ono sto treba da radi ne razumem. E od cega se vesti prave, a one koje treba da cuje narod nigde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com