Društvo

Jelena zadovoljna, robot ispunio zadatak

Gradska opština Medijana pomogla je odlazak talentovane učenice Jelene Zdravković na Olimpijadu u robotici, održanoj u Dubaiju od 24. do 27. oktobra. Opština je izašla u susret koliko je mogla, kaže predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Кocić.

Foto: privatna arhiva

“Pružanje podrške talentovanim učenicima jedan je od prioriteta u radu opštine.Ta praksa će biti nastavljena, jer su mladi i obrazovani ljudi budućnost Srbije. Ohrabrujući ih i pomažući želimo da im kažemo da treba da ostanu u zemlji”, kaže Кocić.

Jelena Zdravković; Foto: GO Medijana

Jelena Zdravković je učenica ETŠ „Mija Stanimirović“. Кaže da je tim iz Srbije osvojio 167. mesto od 192 učesnika i da je bio jedan od 10 ženskih timova na takmičenju.

“Opštini Medijana sam zahvalna jer su mi pomogli oko putovanja za Beograd kako bih bila sa ostatkom tima na pripremama. Pomoć okoline je jako bitna za jedno ovakvo takmičenje i zahvalna sam, jer se opština odazvala pozivu”, kaže Jelena, za koju je pre putovanja priređen i prijem u Gradskoj opštini Medijana.

Foto: privatna arhiva

Ona dodaje da je ekipa ipak zadovoljna uspehom, jer je „srpski“ robot ispunio zadatak, ali da ovoga puta sreća nije baš bila na strani tima iz Srbije.

Foto: privatna arhiva

 

PROČITAJTE JOŠ..

DEVOJKA U SVETU ROBOTIKE: Jelena iz Niša na Olimpijadi iz robotike u Dubaiju

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com