Politika

Jelena Đorđević: “Da je država imala dobru nameru ona bi nam pomogla bez da traži nešto za uzvrat”

Jelena Đorđević, odbonica koja je odlučila da mimo volje vladajuće većine glasa protiv odluke da vlasništvo Aerodroma pređe u ruke države, ukazala je danas da dok čekamo da li će biti održana sednica Skupštine, Gradsko veće oprašta dug vlasniku Niške televizije, država uzima deo imovine u Niškoj Banji.

Đorđević kaže da se iskreno boji da ne dođe do raspuštanja Skupštine i prinudne uprave, koja bi preuzela sve poslove Skupštine grada i gradskog veća i mogla sama da donese odluku da se aerodrom Konstantin Veliki preda Republici.

“Da je država imala dobru nameru ona bi nam pomogla bez da traži nešto za uzvrat”, smatra Đorđević i dodaje da je pogađa kada nas visoki državni funkcioneri nazivaju pogrdnim imenima, ili kada nas vređaju.

Odbornica Jelena Đorđević predpostavlja da je razlog za odlaganje sednice Skupštine grada Niša verovatno trgovina mandatima da se obezbedi većina.

“Ako nije to razlog, kao drugu mogućnost jedino vidim da se boje gneva građana”, istakla je.

Ona je zbog kompletne situacije pozvala sve stranačke i nestranačke ličnosti da pristupe osnivanju takozvanog “Akcionog saveza”.

U ovom savezu, objašnjava Đorđević, stranke bi davale samo logističku podršku, a Nišlije bi na izborima imale priliku da  glasaju za listu “po imenu i prezimenu”.

“Cilj saveza ne bi se ogledao samo u smeni ove vlasti, već i stvaranju jednog novog pristupa bavljenju politikom, kako se pojedinci ne bi bavili politikom zarad ostvarivanja ličnog interesa, već bi ulazili u politiku da daju svoj doprinos u interesu grada Niša”, objasnila je Đorđević.

O ovoj ideji Jelena Đorđević nije razgovarala ni sa jednom partijom, i dodaje da u njemu treba du budu istaknuti pre svega neki novi ljudi.

Ona ističe da je imala ponude, ali će političko delovanje ipak nastaviti kao nezavisan odbornik, jer kaže da jedino tako ima potpunu slobodu delovanja i iskazivanja svojih stavova.

Jelena Đorđević je pre dolaska u JS bila član i odbornik političke stranke Dveri a pre toga političke stranke SDPS. Isključena je iz odborničke grupe Jedinstvena Srbijazbog svojih stavova o sudbini Aerodroma Konstantin Veliki.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com