Virus KoronaZdravlje

Jerkan: Niš je jedan od najstabilnijih gradova u Srbiji, ali nema opuštanja

Direktor niškog Doma zdravlja prof. dr Milorad Jerkan poručio je da je Niš jedan od najstabilnijih i najsigurnijih gradova u Srbiji kada je u pitanju epidemija kovida 19. Međutim, dodao je Jerkan, to ne znači da bi građani trebalo da se opuste, već je naglasio da je obavezno poštovanje propisanih mera i nošenje maski.

“Negde oko 1,45% prema nekim procenama je broj obolelih, broj pregledanih, broj umrlih i sve to čini da Niš spada u jedan od najsigurnijih gradova. Ako pogledate da smo u prvom piku bili jedan od najugroženijih gradova, sada smo sigurno jedan od najsigurnijih gradova u Srbiji, što ne znači da ne treba da se pazi i da se čuva”, istakao je Jerkan.

On je kazao da se u dve kovid ambulante Doma zdravlja dnevno pogleda oko 500 pacijenata, od čega je oko 50,1% prvih pregleda, dok su sve ostalo kontrolni pregledi.

“Dnevno testiramo oko 30 pacijenata, a pozitivnost je oko 25 odsto, što je otprilike četiri pacijenta, pet, šest i to je dobro”, naglasio je Jerkan.

Foto: P. V.

Direktor Doma zdravlja je poručio da građani nikako ne bi trebalo da se opuste.

“Ako shvati naša mlada populacija, jer na žalost ako ste videli, najveći problem je mladih između 25 i 35 godina, jer oni smatraju da su nesalomivi, da njima ništa ne može da se desi. Ja ih i ovog puta opominjem, molim vas nosite maske. Ako želite da sedite gde sedite, to je vaše pravo, ali nemate pravo druge ljude da zarazite, svoje roditelje. Zato vas molim da veoma ozbiljno shvatite ove stvari koje sam rekao”, rekao je Jerkan.

On je pozvao sve pacijente da nastave sa lečenjem u Domu zdravlja.

“Ja molim sve sugrađane da nastave, pogotovo hronične bolesnike, da dolaze na lečenje u Dom zdravlja, jer su kovid ambulante odvojene, tako da mogu sve obaveze da obave u svim našim specijalističkim službama”, izjavio je prof. dr Milorad Jerkan.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. A po cemu je to naj stabilniji po konstantnom povecanju broja obolelih, ili po konstantnim poplavama ili pak po konstantnom prestizanju Nemacke u ekonomskom razvoju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com