Društvo

Jeftiniji, lakši i sigurniji transfer novca iz inostranstva

Od 2.avgusta je zvanično počeo jedinstven pilot-projekat “Doznake zasnovane na blokčejn tehnologiji za grad Niš” koji građanima i građankama Niša koji primaju novac iz inostranstva omogućava siguran i pouzdan prijem finansijskih sredstava iz dijaspore uz znatno manju proviziju.

Projekat sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj, UNDP, u saradnji sa Gradom Nišom i Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

Projekat je otvoren za sve građane iz inostranstva koji šalju sredstva svojim najbližima u Nišu. Pošiljalac iz inostranstva jednostavnom prijavom na bezbednu platformu kompanije AID:Tech šalje sredstva, u iznosu od 100 dolara ili 100 evra, koristeći blokčejn tehnologiju. U momentu uplate, primalac u Nišu dobija na svoj mobilni telefon ili email adresu QR kod. Elektronskim očitavanjem ovog koda primalac u Nišu može primljena sredstva da iskoristi za kupovinu u odabranim niškim marketima, i za plaćanje računa u Objedinjenoj naplati.

Detaljnije informacije dostupne su na portalu www.sigurnoilako.rs. Program UN za razvoj UNDP i Grad Niš pozivaju zainteresovane koji žele da učestvuju u projektu bilo kao pošiljaoci iz dijaspore, ili kao primaoci iz Niša da se putem ovog portala prijave za učešće do 31. avgusta 2018. godine.

S obzirom na inovativnost projekta, tokom avgusta meseca radiće se na informisanju građana Niša i njihovih bližnjih u rasejanju o mogućnosti koju im nudi ova nova tehnologija za transfer  novca iz dijaspore u maticu bezbedno, jednostavno i uz proviziju koja se sa dosadašnjih do 10 odsto smanjuje na do 3 odsto.

Prijavljeni za učešće u projektu mogu vršiti uplate u inostranstvu u periodu od 1. do 30. septembra 2018. godine. Primaoci u Nišu sredstva mogu koristiti namenski počev od 5. septembra, a najkasnije do 15. oktobra 2018. Rok za korišćenje sredstava je 5 dana od prijema uplate, odnosno dobijanja QR koda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com