Društvo

JEFTINI STANOVI I U NIŠU: U opticaju tri lokacije za izgradnju

Niš je jedan od gradova u Srbiji u kome bi na proleće trebalo da počne državna stanogradnja po kojoj će cena kvadrata koštati u proseku 500 evra. Kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prvi stanovi će biti dostupni vojsci, policiji i Bezbednosno-informativnoj agenciji.

Zasada nema preciznih podataka o tome gde će se tačno graditi stanovi, a kako je gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao, razmatraju se tri lokacije u gradu.

„Ima nekoliko lokacija koje predviđaju stanogradnju. Jedna je potez na Ledenoj steni, druga je u naselju Stevan Sinđelić proširenjem kapaciteta već postojećeg stambenog naselja tamo i treći potez je otvaranjem Somborskog bulevara, između Bulevara Nikole Tesle i Somborskog, spajanjem sa Pantelejskom crkvom. Izgradnjom bulevara stvaraju se uslovi na tom prostoru za stanogradnju. Videćemo šta je to što će najviše odgovarati“, rekao je Bulatović.

On je dodao da će gradski vrh zajedno sa vojskom i policijom odrediti koja lokacija će biti najpogodnija, a koja je planski podržana.

Na sastanku Komisije za stanove, Vučić je rekao da će u državnu stanogradnju biti uloženo 200 do 250 miliona evra. Nije precizirano koliko će kvadrata biti izgrađeno u Nišu.

Prema rečima gradskog većnika Svetozara Aleksova, prosečna cena kvadrata u Nišu kreće se od 700 do 1200 evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com