Društvo

Jednostavnija procedura za građane koji su zainteresovani da sprovedu mere energetske sanacije u domaćinstvima

Grad Niš će ovde godine za subvencije koje država i grad odobravaju u cilju povećanje energetske sanacije porodičnih kuća i stanova izdvojiti 40 miliona, dok je prošle godine za te namene izdvojeno 19 miliona dinara. 13 novih mera biće raspoređeno što je 8 mera više nego lane, kazao je Ivan Pavlović iz Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj.

Prema Pavlovićevim rečima, Javni poziv se očekuje da bude raspisan naredne nedelje. Poziv će nakon raspisivanja biti otvoren 21 dan za privredne subjekte, zatim sledi utvrđivanje preliminarne rang i konačne liste i na kraju zaljučivanje sporazuma.

“Radi se o Pravilnicima kojim se definiše proces subvencija u vezi termičkog omotača, termotehničkih instalacija,  ugradnju solarnih kolektora za potrošnju tople vode kao i ugradnju panela za sopstvene potrebe, termostatskih ventila, cirkulacionih pumpi i delitelja toplote, objašanjava Pavlović.

Ovim Pravilnikom je definisano da će postupak sprovoditi pojednostavljenoj proceduri što se tiče samih građana, a to podrazumeva da će građani imati manje obaveza pri dobavljanju dokumentacija jer će organ po službenoj dužnosti pribavljati dokumentacije.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com