Društvo

Tri srpske i jedna balkanska premijera ove godine na Sajmu automobila u Nišu

Nakon dvogodišnje pauze, kada se zbog korone održavao virtuelni Sajam automobila, ove godine Auto-moto fest se vraća u Halu Čair, i prema najavama organizatora od 23. do 25. septembra okupiće petnaest brendova iz sveta auto industrije. Ove godine Nišlije će imati prilike da vide jednu balkansku i tri srpske, ali i mnogo niških, rekli su učesnici sajma na današnjem prijemu gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski.

 

Oliver Paunović, direktor sajma

“Svi veliki Gradovi imaju Sajam automobila, tako da je veoma bitno da i naš grad ima ovako veliku manifestaciju koja privlači veliki broj posetioca. Ovo je najposećenija privredno-turistička manifestacija, a ove godine prateći svetske trendove za očuvanjem životne sredine, imaćemo mogućnost da vidimo veliki broj automobila na struju.”, kazao je direktor sajma Oliver Paunović.

Evropsko tržište govori da je gotovo 30 posto prodatih automobila upravo iz električnog i hibridnog programa, tako da nas i ove godine očekuje veća postavka upravo tih vozila. Svi izloženi modeli biće niške premijere.

Saša Đorđević, menadžer Sajma automobila

“Imaćemo balkansku premijeru, a to će biti automobil “opel grendland”. Srpske premijere imaće automobili “ford mustang”, “citroen C5” i “folksvagen tajgo”.

Očekujemo veliku posećenost s obzirom na to da će na ovogodišenjem Sajmu biti izložen veliki broj atraktivnih modela.”, kazao je menadžer Sajma Saša Đorđević i dodao da će ispred same hale biti izložen teretni i dostavni program, ali i dva “Teslina” modela. Takođe će tu biti parkirana i test vozila, za sve one koji žele da probaju neki od automobila.

Organizatori su pohvalili nameru Grada da u dogledno vreme naprave i sajamski prostor, koji je preko potreban kako bi primio veći broj izlagača.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

“Odredili smo lokaciju za gradnju na “Loznom kalemu” kod Niške Banje i uradili uz pomoć Evropske unije projektno-tehničku dokumentaciju. Čekamo partnera, nekoga ko je zainteresovan da sa gradom napravi taj objekat i da konačno dobijemo veliki sajamski prostor. Sajam automobila je manifestacija koja u naš grad može da okupi i do 10.000 posetioca. Verujem da ćemo u dane Sajma biti centar za sve posetioce iz regiona koji će doći da vide nove automobile, ali i da će izlagačima biti plodonosan s obzirom na to da nam je standard veći”, izjavila je Sotirovski.

Ona je rekla da kako se povećava broj automobila na električni pogon na našim ulicama čiju kupovinu država podstiče subvencijama, Grad će pratiti taj trend određivanjem lokacija za postavljanje punjača.

Radno vreme sajma bića od 10.00 do 20.00 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za organizovane posete 10 ili više ljudi, košta 200 dinara. Organizatori očekuju veću posećenost, jer su se izlagači potrudili i ukazali poverenje i u ova teška vremena kada je auto industrija u krizi i kada nemaju dovoljan broj vozila na lageru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com