Virus Korona

Jedna osoba preminula, 58 novozaraženih u Srbiji

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 58 osoba, a od posledica zaraze preminula je jedna osoba.

Bitku sa kovidom 19 izgubila je jedna osoba. Od 7.976 testiranih, na koronavirus je pozitivno 58 ljudi. Na respiratorima je 35 pacijenata.

U poslednja 24 časa hospitalizovano je 63, a otpušteno 60 osoba.

Od početka epidemije u Srbiji je testirana 1.009.401 osoba, a bolest je potvrđena kod 32.136 pacijenata, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da će danas, pošle dužeg vremena, broj obolelih od kovida 19 koji su na bolničkom lečenju pasti ispod 400 pacijenata.

“Sada imamo nešto više od 400 pacijenata, ali biće otpusta, tako da će danas, prvi put posle dužeg vremena, broj pacijenata na bolničkom lečenju biti ispod 400”, rekao je Lončar novinarima nakon sastanka sa zaposlenima koji rade u kovid bolnicama.

Ministar je apelovao na sve da se sačuva takav rezultat, jer nije bilo lako do njega doći. To se može postići samo pridržavanjem mera – nošenjem maski, distancom.

“Izbegavajte gužve u zatvorenom prostoru, nemojte da damo šansu virusu ponovo da se širi. To je jedini način da se izborimo i pomognemo ljudima koji rade u kovid bolnicama, jer oni to očekuju od nas”, rekao je Lončar.

U Srbiji je, kako je naveo, trenutno virusom korona zaraženo 85 zdravstvenih radnika, a od toga troje njih je na bolničkom lečenju, ostali su kod kuće.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com