Društvo

Jedna jedina učenica bez greške uradila završni ispit

Jedan jedini učenik sa područja niške Školske uprave osvojio je maksimalan broj bodova na završnom ispitu. Reč je o devojčici koja je završila osnovnu školu u Trupalu.

Nakon ciklusa polaganja završnog ispita ostalo je 289 nepopunjenih mesta u niškim školama dok je pao prag za prolaz u svim školama, rekao je Dragan Gejo načelnik niške Školske uprave.

Foto: Facebook stranica OŠ “Prvi maj” Trupale

Učenica Ljiljana Mihajlović koja je bez greške uradila završni test, bila je učenica Osnovne škole “Prvi maj” u Trupalu. Ona je vukovac, đak generacije, učestvovala je na mnogim takmičenjima. Ova talentovana učenica upisala je jezički smer u Gimnaziji “Bora Stanković” u Nišu.

Prema podacima Školske uprave, u Nišu je malu maturu polagalo 2.200 učenika, a u Nišavskom okrugu 3.600 već bivših osmaka.

“Zadovoljan sam kako je protekao završni ispit. Imamo odeljenja koja nisu puna i imamo 289 nepopunjena mesta u školama “, rekao je Dragan Gejo, načelnik Školske uprave u Nišu

Gimnazije “Svetozar Marković” i “Bora Stanković” bile su najtaženije, dodao je Gejo.

“Pao je prag za prolaz u svim školama, čak i u najtraženijim gimnazijama za 6 bodova u ostalim stručnim školama za 15 bodova”, kaže načelnik Školske uprave.

Sledi još jedan – drugi upisni rok u avgustu za učenike koji su iz nekih razloga bili sprečeni da polažu završni ispit u prvom roku.

“Njih ima oko četrdesetak svake godine. To polaganje organizujemo u Osnovnoj skoli “Radoje Domanović” i tu bude puno odraslih koji budu upisani u željenu školu”, završava Gejo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com