DruštvoPolitika

Jedinstvena Srbija predlaže model besplatnog prevoza, po uzoru na Jagodinu, za građane Niša

Aktivisti i funkcioneri Jedinstvene Srbije kod Tvrđave su razgovarali sa građanima Niša i tom prilikom upoznali su ih sa modelom besplatnog javnog prevoza kakav ima Jagodina.

Oni poručuju da primenom njihovog programa od grada Niša žele da naprave, razvijenu i prosperitetnu sredinu u kojoj će biti omogućeni dobri uslovi za život svih građana.

“Vodimo se time da budžet troše građani, a ne političari. Zato tražimo da i u Nišu bude organizovanje besplatnog prevoza za najugroženije socijalne kategorije stanovništva: đake osnovnih i srednjih škola, studente, penzionere, kao i lica starijih od 65 godina”, navode iz Jedinstvene Srbije.

Foto: Jedinstvena Srbija

Dodaju da više od 20 opština i gradova u Srbiji imaju primenjen model besplatnog prevoza.

„Od 20. januara ove godine grad Jagodina kreće i korak dalje. Svi stanovnici Jagodine, njih 80 hiljada, ali i turisti koji je posete imaju mogućnost da besplatno koriste linijski prevoz. Mi ne tražimo da Niš to primeni danas, ali hoćemo da što pre uđemo u proces realizacije ostvarivanja ovog benefita za sve naše učenike osnovnih i srednjih škola, studente, penzionere i lica starijih od 65 godina. Da građanima vratimo osećaj da Grad stoji iza njih i stara se o njihovim potrebama”, poručuju iz Jedinstvene Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com