Društvo

Jedinica iz srpskog, besplatna članarina u biblioteci

Niška Narodna biblioteka “Stevan Sremac” u Nišu odličala je da na pomalo neobičan način stimuliše učenike sa slabom ocenom iz maternjeg jezika. Odlučili su da osnovcima i srednjoškolcima koji su na tromesečju imali jedinicu iz srpskog jezika, moraće to da i dokažu, omoguće besplatnu godišnju članarinu. Učlanjenje počinje od sutra, 14. i trajaće do 21.decembra.

“Kada smo doneli ovu odluku vodili smo se idejom da decu koja baš i ne vole srpski jezik motivišemo na neki način i približimo im ovaj predmet”, kaže Sonja Šuković, direktorka Narodne biblioteke “Stevan Sremac” u Nišu. “Pošli smo od toga da nema lepšeg načina da se nešto zavoli od lepo pisane reči, a kada se neko jednom sretne sa knjigom i zavoli je, onda je sve lakše”.

Sonja Šuković dodaje i da postoji mogućnost da neki od ovih učenika vole da čitaju, ali da njihove porodice iz nekog razloga nisu mogle da im omoguće da budu članovi biblioteke, pa je ovo prilika da im se ta želja ispuni.

“Ne moramo uvek da polazimo od toga da ta deca ne žele da rade i da uče. Puno se tu stvari preplete u nečijem životu, a potrebno je pomoći svima i svima pružiti šansu”, kaže Šuković.

Inače, godišnja članarina za Narodnu biblioteku je 700 dinara, ali od 14. do 21. decembra svi koji se učlane imaće popust od 50 posto, pa će ih članarina koštati 350 dinara. Za Dečije odeljenje je članarina na godišnjem nivou 400 dinara, ali će sada biti 200.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com